Utrecht voor het eerst - Een perfecte combinatie van dé hoogtepunten in Utrecht

Utrecht kenmerkt zich door grachten, hofjes, steegjes en natuurlijk die spectaculaire toren in het hart van de stad. Dit combinatiearrangement laat je al die pracht en praal zien!

10:00 uur: Koffie/thee met wat lekkers

Je dag in Utrecht begint pas echt goed als je de dag begint met een kopje koffie/thee en wat lekkers op één van de mooiste plekjes van Utrecht. Bij dit restaurant kan ook gelijk de stadswandeling beginnen.

10:30 uur: Stadswandeling

Utrecht is een verrassende stad, helemaal wanneer je het centrum te voet ontdekt. Een stadswandeling met gids is daarom een geliefde invulling van een groepsuitje in Utrecht. De professionele gids van de VVV kent de stad op zijn duimpje en kan ontzettend veel vertellen over de geschiedenis, architectuur en bezienswaardigheden van Utrecht. Een stadswandeling in Utrecht is een leuke manier om de stad te leren kennen.

12:00 uur: Lunch

Tussen de activiteiten door luncht de groep één van de mooiste plekjes van Utrecht. Utrecht voor Groepen (VVV) kan de mooiste combinaties voor je maken. Geniet bijvoorbeeld van ambachtelijke pannenkoeken in een historische werfkelder, lunch in een middeleeuws stadskasteel of schuif aan voor een uitgebreide lunch in een van de andere restaurants die Utrecht rijk is.

13:30 uur: Rondvaart

De historische binnenstad van Utrecht laat zich graag vanaf het water bewonderen. De Oudegracht stroomt dwars door de stad, met talloze bezienswaardigheden langs de kant. Middeleeuwse wasplaatsen, interessante musea, de leukste en mooiste gevels; met een rondvaartboot is het optimaal genieten van historisch Utrecht. Maak een tocht over de groene singels, langs de kenmerkende werven en werfkelders, en bewonder de statige Domtoren vanaf het water.

15:30 uur: Domtoren beklimmen

Bij een eerste kennismaking met Utrecht kan het symbool van de stad natuurlijk niet ontbreken. De Domtoren is de hoogste kerktoren van Nederland en vanaf de top heb je een adembenemend mooi uitzicht over de hele stad en regio. Het beklimmen van de toren is een absolute ‘must do’ als je in Utrecht bent; het uitzicht vanaf de transen op 70 en 95 meter is spectaculair!

TIP: De Domtoren beklimmen niet jouw ding? Boek in dat geval een keuzeprogramma waarbij de deelnemers bijvoorbeeld kunnen kiezen uit de Domtoren, Museum Speelklok, DOMunder en/of de Domkerk. Zo komt iedereen aan zijn of haar trekken.

Prijs aanvragen

Onderdelen van dit arrangement