Dagexcursie Domkerk-Pieterskerk

De Domkerk is samen met de Domtoren het bekendste monument van Utrecht. De Dom was hét centrum van religieuze én politieke macht in de Middeleeuwen. De Pieterskerk (gebouwd in de jaren 1040-1048) heeft veel van zijn ingetogen en romaanse karakter weten te behouden. Kenmerkend zijn de rozerode zuilen waarvan er zes nog origineel zijn en heel bijzonder is de crypte onder het koor, met de sarcofaag van bisschop Bernold (1054).

Maak kennis met opvallende voorbeelden van de gotische en romaanse bouwstijl in Utrecht: de gotische Domkerk en de romaanse Pieterskerk uit de elfde eeuw, vlakbij de Domkerk. Tijdens een plenaire inleiding hoor je alles over de twee bouwstijlen en ook over de verschillen hiertussen. Vervolgens wordt hier tijdens de rondleidingen in de twee kerken verder op ingegaan.

 

Programma

  • 10.30-10.50: Ontvangst met koffie/thee/Domkoek in de sacristie van de Domkerk 
  • 10.50-11.15: Welkom en plenaire inleiding Gotiek-romaans
  • 11.15-12.15: Rondleiding in de Domkerk
  • 12.30-13.15: Lunch in de sacristie van de Domkerk
  • 13.15-13.30: Wandeling naar de Pieterskerk
  • 13.30-14.30: Rondleiding in de Pieterskerk
  • 14.30-15.30: Afsluiting met thee/koffie met een petit four in de Pieterskerk

Deelnemers en kosten

De dagexcursies zijn bedoeld voor groepen. De maximum groepsgrootte is 30 personen. Een standaardexcursie kost € 39,00 pp. Dit is inclusief koffie/thee met een Domkoek bij ontvangst, rondleiding in de Domkerk, lunch in de Domkerk, rondleiding in de Pieterskerk, afsluiting met thee/koffie in de Pieterskerk. In onderling overleg kunnen ook andere opties worden besproken, zoals een variatie met een eenvoudige lunch of juist met een glas wijn bij de lunch en bij de afsluiting in de Pieterskerk.

Reserveren

Groepen kunnen reserveren bij Utrecht voor Groepen, per e-mail: groepen@utrechtmarketing.nl of telefonisch: 030-2360020, o.v.v. Dagexcursie Domkerk-Pieterskerk. Geef bij reserveringsaanvraag de gewenste datum, tijd en het aantal personen in de groep aan ons door. In het weekend zijn geen excursies mogelijk.

Prijs aanvragen