Bomvol Cultuur - Utrecht barst van de culturele hoogtepunten!

09:30 uur: Stadswandeling

Utrecht is een verrassende stad, helemaal wanneer je het centrum te voet ontdekt. Een stadswandeling met gids is daarom een geliefde invulling van een groepsuitje in Utrecht. De professionele gids van de VVV kent de stad op zijn duimpje en kan ontzettend veel vertellen over de geschiedenis, architectuur en bezienswaardigheden van Utrecht. Een stadswandeling in Utrecht is een leuke manier om de stad te leren kennen tijdens een cultureel avontuur in de stad.

11:30 uur: DOM UNDER

Pak de slimme zaklamp en ga op een ondergrondse ontdekkingstocht vol spannende verhalen en archeologische schatten.DOMunder is een ondergrondse ontdekking. Een bezoek is een (archeologische) ontdekkingstocht

13:00 uur: lunch

Tussen de activiteiten door luncht de groep één van de mooiste plekjes van Utrecht. Utrecht voor Groepen (VVV) kan de mooiste combinaties voor je maken. Geniet bijvoorbeeld van ambachtelijke pannenkoeken in een historische werfkelder, lunch in een middeleeuws stadskasteel of schuif aan voor een uitgebreide lunch in een van de andere restaurants die Utrecht rijk is.

14:30 Museum Speelklok

Museum Speelklok is het vrolijkste museum van Utrecht. Stap in de wondere wereld van de zelf spelende muziekinstrumenten, en leer meer over de verhalen achter alle instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot de grootste dans- en draaiorgels. 

Optioneel: Utrecht barst van het museumaanbod. Deze activiteit is dan ook gemakkelijk om te wisselen met een van de vele andere musea in de stad Utrecht. Van moderne kunst in het Centraal Museum tot het christendom door de eeuwen heen in het Catharijneconvent.

16:30 uur: Domtoren beklimming

Een dag in Utrecht is geen dag in de Domstad zonder een beklimming van de Domtoren. De Domtoren is de hoogste kerktoren van Nederland en vanaf de top heb je een adembenemend mooi uitzicht over de hele stad en regio. Het beklimmen van de toren is een absolute ‘must do’ als je in Utrecht bent; het uitzicht vanaf de transen op 70 en 95 meter is spectaculair!

Prijs aanvragen

Onderdelen van dit arrangement